Dineren in Deventer

Dineren in Deventer

Dineren in Deventer bij The Lemon Tree

Midden in het historische hart van Deventer onthult zich een culinaire schat die de essentie van dineren in Deventer herdefinieert: The Lemon Tree. Dit is niet zomaar een restaurant, het is de thuisbasis van de meest exclusieve Chef's Table en 4, 5 en 6 gangen diners in Deventer. Een plek waar gastronomische dromen tot leven komen. Hier bij The Lemon Tree nodigen we je uit voor een unieke eetervaring waar elk gerecht een verhaal vertelt en elke smaak een herinnering creëert.

BoekenBoeken
No items found.
Het raspen van een ingrediëntDe Penthouse suite met een badEen prachtig ei

Dineren in Deventer met een chef’s table

Bij The Lemon Tree, waar je kan dineren in Deventer, wordt het traditionele menu achterwege gelaten, waardoor elke avond transformeert in een uniek avontuur. Als een van de meest luxe diner locaties in Deventer, belooft The Lemon Tree met zijn menu's een ervaring die elke keer anders is. Deze menu's zijn zorgvuldig samengesteld uit de allerbeste lokale ingrediënten, geselecteerd op het hoogtepunt van hun versheid. Ons diner concept staat centraal in onze filosofie; het is een belofte van innovatie, kwaliteit en een onvergetelijke ervaring.

Beleef de ultieme gastvrijheid

Bij The Lemon Tree is elke bezoeker speciaal en wordt de kunst van gastvrijheid tot in perfectie beoefend. Onze attente bediening en het warme, uitnodigende interieur zorgen ervoor dat iedere gast zich direct thuis voelt. Het restaurant ademt een sfeer van exclusiviteit en comfort, wat bijdraagt aan een ontspannen en verfijnde avond uit. Het personeel van The Lemon Tree zet zich volledig in om van je bezoek een persoonlijke en onvergetelijke ervaring te maken, waarbij je wensen en voorkeuren centraal staan. 

Prijzen

Uniek dineren volgens het Scandinavische concept

Onze benadering van luxe dineren in Deventer bij The Lemon Tree's Chef's Table is geïnspireerd door het Scandinavische concept, Nordic Dining, bekend om zijn eenvoud, puurheid en focus op kwalitatieve ingrediënten. Deze filosofie weerspiegelt zich in onze gerechten, die een ode zijn aan de natuur en de seizoenen. Door samen te werken met lokale boeren en producenten brengen we het beste van Deventer en omstreken naar je bord, met een menu dat zich voortdurend aanpast aan het seizoensaanbod.

Uniek dineren volgens het Scandinavische concept

Onze benadering van luxe dineren in Deventer bij The Lemon Tree's Chef's Table is geïnspireerd door het Scandinavische concept, Nordic Dining, bekend om zijn eenvoud, puurheid en focus op kwalitatieve ingrediënten. Deze filosofie weerspiegelt zich in onze gerechten, die een ode zijn aan de natuur en de seizoenen. Door samen te werken met lokale boeren en producenten brengen we het beste van Deventer en omstreken naar je bord, met een menu dat zich voortdurend aanpast aan het seizoensaanbod.

Penthouse Suite & Diner

Laat je meevoeren door alle zachtheid en het ongekende contrast met de drukte van de stad. Alles wat je nog niet eerder hebt gezien in een hotel? Dat komt in onze Penthouse Suites samen.

Penthouse Suite & Diner

The Lemon Suite & Diner

Plof met een fles champagne neer op een van onze imposante, goud omlijste hemelbedden en laat je overweldigen door de subtiele intimiteit en serene ambiance.

The Lemon Suite & Diner

The Rivier Suite & Diner

Word wakker of geniet vanuit je vrijstaande bad van een uniek, weids uitzicht op de IJssel. Zonder enige twijfel een zeldzame en inspirerende kamer die je móet ervaren.

The Rivier Suite & Diner

Dineren in Deventer op een duurzame wijze

Bij The Lemon Tree is duurzaamheid geen trend, maar een levenswijze. Onze Chef's Table belichaamt dit principe door middel van gerechten die niet alleen de smaakpapillen verrassen, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Door onze korte toeleveringsketens verzekeren we minimale milieu-impact en maximale versheid. Van het verminderen van voedselverspilling tot het ondersteunen van lokale producenten en boeren, elke maaltijd is een stap richting een duurzamere toekomst.

Een fine dining gerechtDe bedden in de nok van de penthouse suiteEen prachtig gerecht

Meer dan dineren in Deventer

Bij The Lemon Tree ben jij de hoofdgast van een avond die geheel aan jouw culinaire wensen is aangepast. Stel je voor: je zit aan een elegante tafel, omgeven door een sfeervol decor dat de essentie van Scandinavisch design uitademt. Elk gerecht dat voor je wordt gepresenteerd, is een meesterwerk op zich, zorgvuldig bereid met de puurste lokale ingrediënten. Laat je leiden door onze chef-kok, die met passie en precisie je smaakpapillen zal uitdagen en verrassen. Jouw avond bij The Lemon Tree wordt een persoonlijke ontdekkingsreis door het landschap van de moderne gastronomie, waar elke gang vertelt over de schoonheid en rijkdom van onze regio. Ervaar het zelf en maak jouw diner niet alleen een maaltijd, maar een verhaal dat je nog lang zal bijblijven.

Veelgestelden vragen over Dineren in Deventer

Hebben jullie een wijnkaart

Bij alle menu's adviseren wij onze Wine Pairings. Dit zijn de wijnen die onze sommelier speciaal heeft gematcht bij het maandmenu. Maar we hebben ook een aparte wijnkaart. Bekijk de meest recente wijnkaart op deze pagina.

Hoe vaak wisselen jullie van menu?

Iedere maand veranderen onze chef's het menu. Prachtige verse ingrediënten, passend bij de tijd van het jaar en wat er beschikbaar is

Houden jullie rekening met mijn dieetwensen?

Bij The Lemon Tree zetten we ons volledig in om aan uw dieetwensen en voedselallergieën tegemoet te komen. We vragen u vriendelijk om uw specifieke behoeften van tevoren te delen bij het maken van uw reservering. Op deze manier kunnen onze chefs met uw wensen rekening houden en indien mogelijk, gepersonaliseerde aanpassingen maken aan de gerechten om aan uw dieet-eisen te voldoen. Ons doel is om elke gast een buitengewone eetervaring te bieden, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren en gezondheidsbehoeften.

Kan ik bij jullie parkeren?

Mocht je met de auto komen dan adviseren wij een parkeergarage in het centrum van Deventer. Bijvoorbeeld De Brink of de Centrum-parkeergarage.

Kan ik overnachten?

Ja, dat kan! Vertel ons wat je verwachtingen zijn, dan stellen wij een passend draaiboek voor je samen in onze Lemon suites.

Waarom moet ik bij een reservering €25 aanbetalen?

Bij The Lemon Tree vragen we een aanbetaling van €25 bij elke reservering om verschillende redenen. Ten eerste helpt het ons om no-shows te verminderen, waarbij gasten niet opdagen voor hun reservering zonder te annuleren. Dit zorgt ervoor dat we onze tafels effectief kunnen beheren en beschikbaar kunnen stellen aan andere gasten die willen genieten van onze culinaire ervaring. Ten tweede stelt de aanbetaling ons in staat om de kwaliteit en de exclusiviteit van onze service te garanderen, door te verzekeren dat we enkel ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruiken, afgestemd op het verwachte aantal gasten. De aanbetaling wordt uiteraard afgetrokken van uw uiteindelijke rekening, waardoor het een onderdeel vormt van uw totale eetervaring bij ons.

Wat is fine dining?

Fine dining verwijst naar een eetervaring die gekenmerkt wordt door hoogwaardige ingrediënten, uitmuntende bereiding, en een uitzonderlijke service in een verfijnde omgeving. Het gaat om meer dan alleen het eten; het is een uitgebreide ervaring die de zintuigen prikkelt. Restaurants die fine dining aanbieden, leggen vaak de nadruk op detail, creativiteit en presentatie van de gerechten, evenals op een uitgelezen wijnkaart. Wij hebben een eigen interpretatie van fine dining gericht op het bieden van een onvergetelijke ervaring.

Wat is jullie vip service?

Wil je op worden gehaald en thuis worden gebracht in onze eigen Lemon Ride? Je kunt vip service reserveren in ons boekingssysteem.

Wat is smaakverkenners?

Smaakverkenners is een nieuwe stadstour die je leidt langs de mooiste plekken, zaken en verfijnde smaken van onze hanzestad Deventer.

Voor €99,- (€49,50,- p.p.) ontvang je de exclusieve Smaakverkenners box gevuld met een route vol verrassingen en stops bij unieke locaties onderweg. De box bevat onder andere een lunch bij The Lemon Tree en heerlijke hapjes en drankjes op de meest charmante locaties van Deventer. Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn jullie signature gerechten?

Naast een aantal gangen kun je ook nog extra gerechten bestellen. Deze zijn zeker de moeite waard. Bij binnenkomst zullen we hier meer over toelichten.

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn open van dinsdag t/m zondag vanaf 18:00 uur. Lunch: zondag tussen 12:30 en 13:30 uur.