Nordic Dining

Nordic Dining

Nordic dining bij The Lemon Tree

Ons restaurant, geïnspireerd door de rijke tradities van Nordic dining, nodigt je uit op een culinaire reis die je zintuigen zal prikkelen en je een nieuwe waardering voor gastronomie zal bieden. Bij The Lemon Tree is elke maaltijd een avontuur, zorgvuldig samengesteld uit diverse keukens om de eenvoud, schoonheid en puurheid van het Scandinavische concept te weerspiegelen.

Ons eigen Scandinavische concept

Ons restaurantconcept is geworteld in de principes van Nordic dining: een harmonieuze balans tussen eenvoud en innovatie. Onze chef's table en 4-, 5- en 6-gangen diners bieden geen vaste menukaart, wat betekent dat elk bezoek aan The Lemon Tree een unieke ervaring is. Onze menu's veranderen maandelijks, met gerechten die zijn ontworpen om de seizoenen te weerspiegelen en te verrassen met nieuwe smaken en texturen.

BoekenBoeken
No items found.
Het raspen van een ingrediëntDe Penthouse suite met een badEen prachtig ei

De filosofie van Nordic dining

Nordic dining gaat over meer dan alleen de ingrediënten; het is een levenswijze. Het benadrukt het belang van duurzaamheid, seizoensgebondenheid en lokaal geproduceerde ingrediënten, die samenwerken om gerechten te creëren die zowel voedzaam als artistiek zijn. Bij The Lemon Tree omarmen we deze filosofie volledig. We werken nauw samen met lokale bedrijven om de beste en meest verse ingrediënten te verkrijgen, waardoor we onze gasten een authentieke Scandinavische eetervaring kunnen bieden.

Prijzen

Penthouse Suite & Diner

Laat je meevoeren door alle zachtheid en het ongekende contrast met de drukte van de stad. Alles wat je nog niet eerder hebt gezien in een hotel? Dat komt in onze Penthouse Suites samen.

Penthouse Suite & Diner

The Lemon Suite & Diner

Plof met een fles champagne neer op een van onze imposante, goud omlijste hemelbedden en laat je overweldigen door de subtiele intimiteit en serene ambiance.

The Lemon Suite & Diner

The Rivier Suite & Diner

Word wakker of geniet vanuit je vrijstaande bad van een uniek, weids uitzicht op de IJssel. Zonder enige twijfel een zeldzame en inspirerende kamer die je móet ervaren.

The Rivier Suite & Diner

De smaak van Scandinavië in Deventer

Ons interieur, geïnspireerd door Scandinavisch design, creëert een sfeer van warmte en welkom, terwijl het ook een gevoel van verfijnde eenvoud uitstraalt. Van het moment dat je binnenstapt, word je ondergedompeld in een wereld waar elk detail telt en elke maaltijd een verhaal vertelt. Zowel de manier van koken en de inrichting hebben we overgenomen van dit Scandinavische concept. De gerechten komen uit keukens over de hele wereld, maar dan met een vleugje Nordic Dining. Dit is wat ons onderscheidt als een uniek Scandinavisch restaurant in Deventer.

Bij The Lemon Tree is het ook mogelijk om te kunnen lunchen. De 4-gangen lunch is alleen op zondag beschikbaar. Lunchen bij The Lemon Tree betekent een moment van rust in je drukke dag in Deventer. Neem de tijd om te ontsnappen aan de dagelijkse snelheid en laat je meevoeren in een wereld van culinaire verfijning waar het Scandinavische concept centraal staat.

Een fine dining gerechtDe bedden in de nok van de penthouse suiteEen prachtig gerecht

Verfijnde wijnen en Scandinavische gastvrijheid

Geen Scandinavische eetervaring zou compleet zijn zonder een zorgvuldig geselecteerde wijnlijst, die elk gerecht complimenteert en versterkt. Onze sommelier selecteert wijnen die niet alleen de smaken van onze gerechten verhogen, maar ook de principes van Nordic Dining weerspiegelen: puurheid, eenvoud en een diepe waardering voor de natuur. Gecombineerd met onze attente gastvrijheid, zorgt dit ervoor dat elke maaltijd bij The Lemon Tree een moment van puur genot is.

We nodigen je uit om zelf te ervaren waarom The Lemon Tree wordt beschouwd als een van de beste gastronomische restaurants in Deventer. Bereid je voor op een avond die niet alleen je smaakpapillen zal verrassen, maar je ook zal inspireren met de schoonheid en eenvoud van Scandinavisch eten. Als jij aan het eind van de avond de deur uitloopt en denkt: 'Wauw, wat is mij overkomen?' hebben we een goede dag. Om dat echt te begrijpen, nodigen we je uit het zelf te beleven. 

Veelgestelden vragen over Nordic Dining

Hebben jullie een wijnkaart

Bij alle menu's adviseren wij onze Wine Pairings. Dit zijn de wijnen die onze sommelier speciaal heeft gematcht bij het maandmenu. Maar we hebben ook een aparte wijnkaart. Klik hier om deze te bekijken.

Hoe vaak wisselen jullie van menu?

Iedere maand veranderen onze chef's het menu. Prachtige verse ingrediënten, passend bij de tijd van het jaar en wat er beschikbaar is

Houden jullie rekening met mijn dieetwensen?

Bij The Lemon Tree zetten we ons volledig in om aan uw dieetwensen en voedselallergieën tegemoet te komen. We vragen u vriendelijk om uw specifieke behoeften van tevoren te delen bij het maken van uw reservering. Op deze manier kunnen onze chefs met uw wensen rekening houden en indien mogelijk, gepersonaliseerde aanpassingen maken aan de gerechten om aan uw dieet-eisen te voldoen. Ons doel is om elke gast een buitengewone eetervaring te bieden, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren en gezondheidsbehoeften.

Waarom moet ik bij een reservering €25 aanbetalen?

Bij The Lemon Tree vragen we een aanbetaling van €25 bij elke reservering om verschillende redenen. Ten eerste helpt het ons om no-shows te verminderen, waarbij gasten niet opdagen voor hun reservering zonder te annuleren. Dit zorgt ervoor dat we onze tafels effectief kunnen beheren en beschikbaar kunnen stellen aan andere gasten die willen genieten van onze culinaire ervaring. Ten tweede stelt de aanbetaling ons in staat om de kwaliteit en de exclusiviteit van onze service te garanderen, door te verzekeren dat we enkel ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruiken, afgestemd op het verwachte aantal gasten. De aanbetaling wordt uiteraard afgetrokken van uw uiteindelijke rekening, waardoor het een onderdeel vormt van uw totale eetervaring bij ons.

Wat is fine dining?

Fine dining verwijst naar een eetervaring die gekenmerkt wordt door hoogwaardige ingrediënten, uitmuntende bereiding, en een uitzonderlijke service in een verfijnde omgeving. Het gaat om meer dan alleen het eten; het is een uitgebreide ervaring die de zintuigen prikkelt. Restaurants die fine dining aanbieden, leggen vaak de nadruk op detail, creativiteit en presentatie van de gerechten, evenals op een uitgelezen wijnkaart. Wij hebben een eigen interpretatie van fine dining gericht op het bieden van een onvergetelijke ervaring.

Wat is jullie vip service?

Wil je op worden gehaald en thuis worden gebracht in onze eigen Lemon Ride? Je kunt vip service reserveren in ons boekingssysteem.

Kan ik overnachten?

Ja, dat kan! Vertel ons wat je verwachtingen zijn, dan stellen wij een passend draaiboek voor je samen in onze Lemon suites.

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn open van dinsdag t/m zondag vanaf 18:00 uur. Lunch: zondag tussen 12:30 en 13:30 uur.

Wat zijn jullie signature gerechten?

Naast een aantal gangen kun je ook nog extra gerechten bestellen. Deze zijn zeker de moeite waard. Bij binnenkomst zullen we hier meer over toelichten.