Restaurant Deventer

Restaurant Deventer

The Lemon Tree

In het levendige centrum van Deventer, waar verleden en heden hand in hand gaan, vind je ons restaurant: The Lemon Tree. Dit restaurant in Deventer is niet zomaar een eetgelegenheid; het is een vertaling van fine dining, een oase van luxe en een symbool van gastronomisch eten. Met een unieke benadering van het concept van de Scandinavische keuken, nodigt The Lemon Tree je uit voor een avond die verder gaat dan uit eten alleen. Het is een ervaring die je zintuigen prikkelt, je nieuwsgierigheid wekt en je uitnodigt voor een ontdekkingsreis door de rijke smaken en texturen die onze chef met passie voor je bereidt.

BoekenBoeken
No items found.
Het raspen van een ingrediëntDe Penthouse suite met een badEen prachtig ei

Avonturen zonder vaste menukaart

The Lemon Tree, een restaurant in Deventer, biedt meer dan alleen een maaltijd; het biedt een avontuur. Als toonaangevend luxe restaurant in Deventer, staat The Lemon Tree bekend om zijn chef's table concept zonder vaste menukaart. Hiermee belooft elke avond uniek te zijn, met wisselende menu’s die zijn samengesteld uit de beste lokale ingrediënten die op dat moment beschikbaar zijn. Dit concept weerspiegelt niet alleen onze toewijding aan kwaliteit en innovatie, maar ook onze passie voor het creëren van onvergetelijke momenten.

Prijzen

Een Scandinavisch concept

Onze benadering van uit eten gaan bij The Lemon Tree is diep geworteld in de Scandinavische traditie van Nordic dining, waarbij we een perfecte balans nastreven tussen verfijnde eenvoud en culinaire vernieuwing. Wij benadrukken het belang van duurzaamheid door lokaal geproduceerde en seizoensgebonden ingrediënten te gebruiken. Hierbij werken we samen met lokale boeren die ons voorzien van de verste ingrediënten. Dit maakt ons, als restaurant in Deventer, een unieke combinatie tussen gastronomie en artistieke expressie.

Een Scandinavisch concept

Onze benadering van uit eten gaan bij The Lemon Tree is diep geworteld in de Scandinavische traditie van Nordic dining, waarbij we een perfecte balans nastreven tussen verfijnde eenvoud en culinaire vernieuwing. Wij benadrukken het belang van duurzaamheid door lokaal geproduceerde en seizoensgebonden ingrediënten te gebruiken. Hierbij werken we samen met lokale boeren die ons voorzien van de verste ingrediënten. Dit maakt ons, als restaurant in Deventer, een unieke combinatie tussen gastronomie en artistieke expressie.

Penthouse Suite & Diner

Laat je meevoeren door alle zachtheid en het ongekende contrast met de drukte van de stad. Alles wat je nog niet eerder hebt gezien in een hotel? Dat komt in onze Penthouse Suites samen.

Penthouse Suite & Diner

The Lemon Suite & Diner

Plof met een fles champagne neer op een van onze imposante, goud omlijste hemelbedden en laat je overweldigen door de subtiele intimiteit en serene ambiance.

The Lemon Suite & Diner

The Rivier Suite & Diner

Word wakker of geniet vanuit je vrijstaande bad van een uniek, weids uitzicht op de IJssel. Zonder enige twijfel een zeldzame en inspirerende kamer die je móet ervaren.

The Rivier Suite & Diner

Meer dan een restaurant in Deventer

The Lemon Tree is meer dan alleen uit eten of lunchen in Deventer; het is een viering van het leven, een ode aan de kunst van het koken en een eerbetoon aan de Scandinavische manier van leven. Als je op zoek bent naar een unieke dining ervaring in het centrum van Deventer, nodigen we je uit om The Lemon Tree te ontdekken. Hier vind je een rustpunt waar eten wordt getransformeerd in een ervaring en een onvergetelijke herinnering.

Een fine dining gerechtDe bedden in de nok van de penthouse suiteEen prachtig gerecht

Fine Dining: een menu zonder grenzen

The Lemon Tree staat in Deventer bekend als het summum van fine dining, beroemd om zijn unieke chef's table-ervaring zonder vaste menukaart. Dit concept garandeert dat geen twee avonden hetzelfde zijn met steeds wisselende gerechten die de finesse van de beste lokale en seizoensgebonden ingrediënten showcase. Deze aanpak is niet alleen een product van onze toewijding aan kwaliteit en vernieuwing, maar vormt ook onze missie om onvergetelijke ervaringen te creëren.

Veelgestelden vragen over Restaurant Deventer

Hebben jullie een wijnkaart

Bij alle menu's adviseren wij onze Wine Pairings. Dit zijn de wijnen die onze sommelier speciaal heeft gematcht bij het maandmenu. Maar we hebben ook een aparte wijnkaart. Bekijk de meest recente wijnkaart op deze pagina.

Hoe vaak wisselen jullie van menu?

Iedere maand veranderen onze chef's het menu. Prachtige verse ingrediënten, passend bij de tijd van het jaar en wat er beschikbaar is

Houden jullie rekening met mijn dieetwensen?

Bij The Lemon Tree zetten we ons volledig in om aan uw dieetwensen en voedselallergieën tegemoet te komen. We vragen u vriendelijk om uw specifieke behoeften van tevoren te delen bij het maken van uw reservering. Op deze manier kunnen onze chefs met uw wensen rekening houden en indien mogelijk, gepersonaliseerde aanpassingen maken aan de gerechten om aan uw dieet-eisen te voldoen. Ons doel is om elke gast een buitengewone eetervaring te bieden, afgestemd op hun persoonlijke voorkeuren en gezondheidsbehoeften.

Kan ik bij jullie parkeren?

Mocht je met de auto komen dan adviseren wij een parkeergarage in het centrum van Deventer. Bijvoorbeeld De Brink of de Centrum-parkeergarage.

Kan ik overnachten?

Ja, dat kan! Vertel ons wat je verwachtingen zijn, dan stellen wij een passend draaiboek voor je samen in onze Lemon suites.

Waarom moet ik bij een reservering €25 aanbetalen?

Bij The Lemon Tree vragen we een aanbetaling van €25 bij elke reservering om verschillende redenen. Ten eerste helpt het ons om no-shows te verminderen, waarbij gasten niet opdagen voor hun reservering zonder te annuleren. Dit zorgt ervoor dat we onze tafels effectief kunnen beheren en beschikbaar kunnen stellen aan andere gasten die willen genieten van onze culinaire ervaring. Ten tweede stelt de aanbetaling ons in staat om de kwaliteit en de exclusiviteit van onze service te garanderen, door te verzekeren dat we enkel ingrediënten van de hoogste kwaliteit gebruiken, afgestemd op het verwachte aantal gasten. De aanbetaling wordt uiteraard afgetrokken van uw uiteindelijke rekening, waardoor het een onderdeel vormt van uw totale eetervaring bij ons.

Wat is fine dining?

Fine dining verwijst naar een eetervaring die gekenmerkt wordt door hoogwaardige ingrediënten, uitmuntende bereiding, en een uitzonderlijke service in een verfijnde omgeving. Het gaat om meer dan alleen het eten; het is een uitgebreide ervaring die de zintuigen prikkelt. Restaurants die fine dining aanbieden, leggen vaak de nadruk op detail, creativiteit en presentatie van de gerechten, evenals op een uitgelezen wijnkaart. Wij hebben een eigen interpretatie van fine dining gericht op het bieden van een onvergetelijke ervaring.

Wat is jullie vip service?

Wil je op worden gehaald en thuis worden gebracht in onze eigen Lemon Ride? Je kunt vip service reserveren in ons boekingssysteem.

Wat is smaakverkenners?

Smaakverkenners is een nieuwe stadstour die je leidt langs de mooiste plekken, zaken en verfijnde smaken van onze hanzestad Deventer.

Voor €99,- (€49,50,- p.p.) ontvang je de exclusieve Smaakverkenners box gevuld met een route vol verrassingen en stops bij unieke locaties onderweg. De box bevat onder andere een lunch bij The Lemon Tree en heerlijke hapjes en drankjes op de meest charmante locaties van Deventer. Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn jullie signature gerechten?

Naast een aantal gangen kun je ook nog extra gerechten bestellen. Deze zijn zeker de moeite waard. Bij binnenkomst zullen we hier meer over toelichten.

Wat zijn jullie openingstijden?

Wij zijn open van dinsdag t/m zondag vanaf 18:00 uur. Lunch: zondag tussen 12:30 en 13:30 uur.